De laatste uitstapjes

Vorige week weer een keer vroeg opgestaan voor een zonsopkomst bij de Kaag. Nog steeds hoop ik dezelfde omstandigheden te treffen als vorig jaar. De foto’s die ik toen gemaakt heb zijn voor mij nog steeds de beste. Helaas ben ik de originele daarvan verloren bij een crash van de externe harde schijf. Juist op de dag dat ik een nieuwe harde schijf had gekocht voor extra back-up. Vanmorgen leek het erop dat het ongeveer hetzelfde zou worden. Let wel! Ongeveer. En het was ook ongeveer maar toch niet helemaal. Wel een mooie gelegenheid om mijn 10 - 22 mm lens eens te proberen.

koudenhoorn april-2
koudenhoorn april-5
koudenhoorn april-8

Hierna doorgereden, op de nieuwe scooter, naar de polder van Poelgeest. Een prachtig natuurgebied  gelegen tussen Warmond en Oegstgeest en behorend bij Warmond. Hier heb ik weer een paar leuke foto’s kunnen maken. Er was voldoende licht en meer dan genoeg beweging. Ik hoopte dat de lepelaars er ook weer zouden zijn. Die heb ik inderdaad aan het eind van de wandeling kunnen ontdekken, maar te ver weg om er een goede foto van te kunnen maken. Deze ochtend ook weer eens geoefend in vlucht foto’s, en ook die gaan nu steeds beter.

polders poelgeest april-10
polders poelgeest april-13
polders poelgeest april-17
polders poelgeest april-28
polders poelgeest april-36
polders poelgeest april-20

Gisterenochtend weer voor werk op stap geweest, maar eerst weer vroeg naar Koudenhoorn. Er was een beetje mist, dus het zou mooi kunnen worden. Helaas werd het weer te mistig. Hierna door naar de Klinkenberger plas. Hier leek de mist aardig weg te trekken dus door naar de Toolenburgerplas in Hoofddorp. Helaas was het daar veel mistiger dan bij ons en kwam er niet veel van foto’s maken. Dat moet dus nog een keer over.

Ochtend mist-3
Ochtend mist
Ochtend mist-8
Ochtend mist-16

Eenmaal weer thuis, de telelens erop geschroefd en met Tycha naar achteren gelopen. Het weer was heerlijk, de eerste echte voorjaarsdag, en we hebben dan ook bijna twee uur buiten rondgelopen. 

Achter-2
Achter-10
Achter-11
Achter-12
Achter-19
Achter-21
Achter-17


© Eyes of Holland