Amsterdamse waterleiding duinen met het hondenforum

Vandaag met een aantal mensen van het hondenforum naar de Amsterdamse Waterleiding duinen geweest. Naar aanleiding van een eerder post van mij met foto’s van de vosjes daar, hebben we met een aantal fotografie liefhebbers afgesproken om te gaan fotograferen in de AWD. Aangezien ik weet waar de vosjes zich laten zien, heb ik de groep daar vanmorgen heen geleid ;)

Onderweg er naar toe al een aantal herten tegen het lijf gelopen en op de kiek gezet. En een paar opstijgende en dalende zwanen gezien. Deze foto’s zijn bij mij niet echt gelukt.

Daarna bij de plek waar de vossen zich regelmatig laten zien gaan zitten. En niet lang daarna verscheen de eerste vos al. Nadat deze even bij ons rond gesnuffeld had, vertrok ze weer. Niet veel later kwam nummer twee, of nummer 1, ze lijken zo op elkaar he? Deze vos was een volleerd model. Liep een paar keer heen en weer alsof ze op de catwalk liep en ging er daarna eens rustig voor zitten. Zitten was waarschijnlijk ook nog te vermoeiend, dus ging ze er maar bij liggen. Op een gegeven moment was ook zij het zat, of zaten haar kinderen helemaal alleen thuis te wachten, en ging ze er vandoor. En weer niet lang hierna verscheen nummer drie. Deze vos was wel duidelijk anders, maar zag er ook naar uit dat ze een nest met pups had liggen. Ook mevrouw drie poseerde gewillig. Het leek wel alsof ze het ingestudeerd hadden. Na 90 min, en 300 foto’s zijn we maar weer richting huis vertrokken. Bij de meeste liggen natuurlijk de honden thuis te wachten op hun zaterdag wandeling. Met twee overgebleven fotografen/hondenforummers zijn we nog iets gaan drinken en poffertjes gaan eten bij Panneland. Ik heb in ieder geval een onzettende gezellige ochtend/dag gehad. We hebben veel gekletst, mooie foto’s gemaakt. Het weer was prachtig, en dat met mensen die je nog nooit eerder gezien hebt. Top!

AWD April-9
AWD April-6
AWD April-46
AWD April-12
AWD April-31
AWD April-36
AWD April-28

Alle foto’s staan op mijn flickr account

© Eyes of Holland